2012. január 25. 13:57 - Egyetemes Gonosz

Interjú rovat

Orbán a SOPA nyomdokaiba lép?

Alig pár hete zajlott le az egész világháló létét is fenyegető botrány, a Lamar S. Smith, texasi szenátor agyából kipattant SOPA és PIPA alkotmánymódosító törvénycsomagok képében. Aki még nem hallotta volna az esetet, annak röviden vázoljuk mik is voltak ezek. A SOPA ( Stop Online Piracy Act) a netes kalózkodás ellen, míg a PIPA a neten található szellemi tulajdon védelmében léptek volna fel. A gond csak az volt hogy a két törvénycsomag (főleg a SOPA) olyannyira irreálisan szigorúnak bizonyult, hogy bevezetésükkel a ma ismert internet megszűnt volna létezni. De szerencsére a netezők nyertek, hisz több nagyhírű oldal ( Google, Wikipedia stb.) demonstrációjának köszönhetően mind a 2 törvénycsomag megbukott, a kongresszus leszavazta. Úgyhogy most végre fellélegezhetünk, hisz háborút nyertünk. Vagy mégsem? Ez csupán egy nyertes csata lett volna?
Sajnos az új fejlemények erre a következtetésre adnak okot. A 2 törvénycsomag ellen ugyanis számos államfő is felemelte a hangját, nagy meglepetésünk Orbán Viktor is így tett. De kicsiny pozitív csalódásunk nem tarthatott sokáig, hisz kiderült furcsa, tőle legalább is szokatlan viselkedésének az oka. Mint a legutóbbi Fidesz sajtótájékoztatón lapunk megtudta, a kormányfő csupán azért szólalt fel a SOPA ellen hiszen azt nem találta elég potenciálisnak, szigorúnak. „Kérem szépen, ez röhej amit ez az ember, ez a Lamar S. Smith kitalált. Emberek! Ez a törvénycsomag úgy volt impotens ahogy. ezért is tiltakoztam ellene. Egy ilyen fontos világmegváltó törvényt nem lehet csak úgy hirtelen ötlettől vezérelve egyik napról a másikra bevezetni. Nőjünk már fel emberek! Én a saját netet cenzúrázni kívánó törvénycsomagomon lassan már 10 éve dolgozom, mondhatni ez az életművem, és még mindig nincs kész. De aggodalomra nincsen ok, hiszen legkésőbb 2012 második félévére már szavazásba bocsájtható formába kerül, nem csak itthon de az Európai Parlamentben is. És különben is, lenne jogom itt állni önök előtt ha hagynám h egy kis texasi pronyó elhappolja előlem életem lehetőségét ?” adta tudomásunkra terveit, enyhén fanyar, humoros stílusban kicsiny országunk, részeg kapitánya. Azt viszont más csak és kizárólag lapunknak volt hajlandó elárulni, hogy pontosan mit is tartalmaz ez az eddig még csiszolatlan csomag. Az interjú Orbán privát parlamenti szobájában a „Bársony Teremben” zajlott.

Agyfasz Replikátor: Miniszter úr! Meg kell valljam meglehetősen pazar ez a szoba.

Orbán Viktor: Köszönöm szépen. Rengeteg munkámba és az adófizetők, főleg a dohányosok pénzébe került, hogy ezt felépítsem. Tudják gyermekkoromban mindig is nagy képregény rajongó voltam, és egyszerűen beleszerettem az ott felbukkanó, tehetős, pénzes szuper-gonoszok pazar rongyrázó stílusába. Ezt a szobát is eszerint alakítottam. Külön büszkeségem a szobának eme éke (mondta Orbán a narancssárga bársonyszékében ülve, miközben a karfán ülő fekete macskáját cirógatta egyik kezével, a másikkal pedig egy színarany szoborra, az előbb említett szoba ékére mutatva. A szobor őt ábrázolta Augustus pózban, amint a földgömb hátán állt melyet ezernyi szenvedő hajléktalan figurája tartott. )

AR.: Elnézést elnökúr nem akarok tolakodó lenni de a szobáról talán egy más alkalommal, talán egy más interjúban is beszélhetünk, de szorít az idő lapzártáig, és mi most az új törvény miatt vagyunk itt.

OV: akkor miért kérdeztél rá erre te gyík?!

AR: puszta udvariasság, egy kis felvezető, de jogos a felvetése. Akkor térjünk is a lényegre! Pontosan mit is tartalmaz ez a félkész törvényjavaslat?

OV: Először is pontosítsunk. Nem félkész. Ha vmin én dolgozom az nem lehet félkész. Így ez sem az. Mindig is kész volt csak még nem került bele megfelelő számú kiegészítés, hogy beiktatható formába kerüljön, vmint még megfogalmazása nem elég cseles ahhoz, hogy a sok egyszerűen gondolkodó falusi paraszt az Európai Parlamentben megértse. És amit ők nem értenek azt visszautasítják. Sajnos az a gond hogy köztük és köztem túl nagy a szintkülönbség, hogy képes legyek az ő primitív szintjükön fogalmazni.

AR: A szavaiból jól veszem ki hogy nem szívleli Ön az úniós parlamentet?

OV: Hát az erős fogalom, hogy nem szívlelem őket, hisz a kutyám is buta, de mégis szeretem. Mondjuk igaz, hogy ő nem vezet egy egész kontinenst, de akkor is. Bár egyelőre lényegtelen is ez a dolog. Ezzel a kérdéssel elég lesz akkor foglalkozni ha majd én leszek az Európai Parlament.

AR: egy személyben?

OV: ez meg milyen kérdés?!

AR: Lényegtelen. Akkor most már sztem tényleg rátérhetünk a törvény tartalmára ha nem bánja.

OV: Oh igen persze, a törvény. Hát eme törvényemmel egy új korszakot kívánnák nyitni, az információs kor társadalma előtt. Egy új biztonságosabb kort, melyben anélkül is felmehetne vki a netre, hogy a facebook-on például idegesítő videókat látna amit a léhűtő ismerősei osztanak meg, vagy anélkül, hogy a bűnös torrent programok belassítanák a netet.

AR: De a torrent programok használata mindenkinek a saját felelősége.

OV: igen! ez a tévhit. A valóság sokkal bonyolultabb. Testvérpártunk a KDNP ugyanis felülvizsgálta az ügyet, és rájött, hogy a torrentek a pokol küldöttei, a sátán találmánya. Pont mint a cigaretta, és a hajléktalanok.

AR: Tehát el kívánná törölni a torrenteket és a facebookot?

OV:A torrenteket egyértelműen kivonnám a forgalomból, és a velük élő felhasználókat rehabilitációs központokba szállítatnánk. Együttműködés hiánya esetén az eljáró szervek végletekig fajuló erőszak alkalmazására lennének feljogosítva. A facebook csak szimplán moderálva lenne. A moderálás részleteiről még nem beszélnék, legyen elég egyelőre annyi, hogy az oldal színe kékből narancssárgába váltana, valamint a megosztott tartalom is felül lesz vizsgálva. Minden megosztás előtt a megosztani kívánt tartalom egy rostáló központba kerülne, ahol eldöntené egy program, hogy meg lehet e osztani a hivatkozást. Nemleges döntés esetén a felhasználó adatai, IP címe stb. rögzítésre kerülnének a felhasználó személyre szabott kihágás listáján. Ha eme listán 3 kihágás összegyűlne, az illetőn a fentebb említett eljáró szerv végrehajtaná a rá kiszabott, bűnével egyenlő mértékű büntetést, ami pénzbírságtól, egészen börtönbüntetésig terjedhet. A pontos részletekről egyelőre nem kívánok nyilatkozni.

AR: Értem. És azt megtudhatnánk, hogy ez a „végrehajtó szerv” pontosan kikből is állna? Talán a rendőrség kötelékeiből kiválasztott emberek alkotnák?

OV: Óh dehogy is! A rendőrség ilyen fontos ügyekben nem elég megbízható. Terveim között szerepel egy magánőrség felállítása is. Ennek tagjait a Szegedi Ötcsillagos legkeményebb „visszatérő vendégei” alkotnák. Szolgálataik és hűségük fejében feltétel nélküli kegyelmet kapnának. Többek között az előbb említett terület is az ő hatáskörük alá tartozna.

AR: Beszéltünk itt most a facebook-ról és torrentezésről, esetleg más téren is kívánja cenzúrázni az internetet?

OV: Természetesen. Szerintem botrányos az a tény, hogy a felhasználók több mint 99%-a egy csomó közösségi oldalra, blog szolgáltatóhoz, e-mail szolgáltatóhoz beregisztrál, persze 9 millió féle felhasználónévvel, ezzel ellehetetlenítve a sikeres ellenőrizhetőségüket. Különösen gondot jelentenek itt a tartózkodási helyüket állandóan változtató, egyetemista és kollégista korosztály akiknek ilyenkor még az IP címük is folyton változik. Erre a problémára adna megoldást az IPA és a DNA. Azaz az IP-adó és a Domain name adó azaz a felhasználó név adó. Ezek szerint, be kell majd jelenteni majd minden egyes felhasználó nevet, és IP címet az államnál, és ezek után adót kéne fizetni. Ettől azt várjuk, hogy a zsugori magyar ember majd kétszer is meggondolja hogy hány oldalra és hány féle felhasználónévvel regisztrál be. Természetesen hagyunk kiskaput is. Ha ugyanis, valaki az anyakönyvezett nevén regisztrál annak nem kell adót fizetni a domain után. Persze a domain nevek milyensége is meg lesz szabva de erről még egyenlőre nem közölnék részleteket. Legyen elég annyi, hogy tervbe van véve egy kiegészítés melyben ki lenne mondva, hogy igénybe veheti a polgár az állam által számára kijelölt felhasználó nevet is és akkor mentesül az adó alól, csupán egy méltányos bérleti díjat kell érte fizetnie az államnak.

AR: Ez elég keményen hangzik. Meg lenne egy felvetésem is, név szerint, hogy tudtommal a domain name és a user name nem egy és ugyanaz.

OV: Lehet. Eddig nem volt az. De ezen még változtathatunk.

AR: Cseles, cseles. És esetleg eme jövőbeli törvényeknek tapasztalhattuk e már a közelmúltban vmi előszelét?

OV: Természetesen. Nemrégiben a Pécsi Tudomány Egyetem szervereiben észlelhető leállásban volt azért nem kevés szerepünk. Ez amolyan figyelmeztetés volt, és válasz. Válasz a rektor „Karácsonyi Köszöntőjére” melyet a hallgatókhoz címzett, és nem egy ponton elhangzott benne a briliáns oktatás törvénymódosításunk kifogásolása, és ezzel együtt a hallgatók burkolt lázítása. Mint tudjuk mai világunkban az internet a felbujtás melegágya így egyúton szeretnénk ez ellen is harcolni. Ez a leállás egy figyelmeztetés volt az egyetem vezetősége felé, hogy velünk nem érdemes szórakozni.

AR: De ez nem minősül terror támadásnak? Hisz még egy korház is így veszélybe került a betegeivel együtt.

OV: Nem minősül annak mert mi a kormány vagyunk. És különben is. Egy korházban beteg, öreg, haldokló emberek vannak akik max nagy ráfordítással lehetnek ismét hasznos tagjai társadalmunknak, tehát statisztikailag jobb nekik holtan. Másrészről az orvosok is igen el vannak kényelmesedve. Jobb lesz ha kicsit szokták a komfort mentes életet, hisz ha kitör egy apokalipszis akkor is szükség lesz rájut és akkor internet nélkül kell majd ellátniuk a feladatukat. Amúgy meg kezd elég labilis mederbe terelődni ez az interjú, a maga pofátlan kérdéseinek köszönhetően, úgyhogy szerintem ezt itt és most fejezzük be. A kérdéseikre választ kaptak, és az utolsó pár válaszomat leszámítva jóváhagyom a cikk leközlését. De higgyék el, ha ez az utolsó pár sor napvilágot lát, nem lesz már sok örömük az írásban.

AR: természetesen ezt mi megértjük és véletlenül sem szeretnénk önnel ujjat húzni. Köszönjük a lehetőséget!

OV:Kérem!

Így zajlott hát interjúnk Orbán Viktorral. Igaz némi kenőpénzt is adott, de mi akkor sem tarthattuk a szánkat. Ebben a szakmában ami közlés értékű azt közölni kell.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfaszreplikator.blog.hu/api/trackback/id/tr666089995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CalibanGirl 2012.01.29. 20:54:44

Írtam egy kis versikét sajátos stílusban....a címe Disznó tor A kisgyerek meghal átlát mindent, a jó bennem megvan A társadalom el áraszt szarral ne tégy úgy...tudod hogy baj van Politikus zabál, hájast teste gazdag Disznó vágás következik, szebb a holnap Népem lázadj még, süssük ki a zsírját Elég a röfögésből, együnk szalonnát! Nem kell több száraz kenyér mi Magyarok együnk kolbászt Hagymás vért sütünk este nem lesz több koplalás, lakomát! Önjelölt disznó-király visíthat a torján de hiába fut, gyors a böllér Akasszuk fel most már! Éhes a Magyar ember A legkövérebbre halál vár Spejzolja a húsát, spórol Szebb jövőre vár az ország.

Zöld szerkesztő 2012.01.30. 02:39:36

Tetszik, eszembe juttatja, hogy az orbán kolbásznak akarja bedarálni a felesleges csöveseket XD

CalibanGirl 2012.01.30. 10:36:33

xD abból senki nem enne:D

piros szerkesztő 2012.01.31. 23:58:43

nem rossz ...... :P.... bár kicsit tankcsapdás amit már egy jóóó ideje hanyagolok, és én jobban szeretem az árnyaltabb, művészibb közlésmódot de ha ezt e tényt félreteszem akkor élvezhető és ütős darab :P..... ami meg igaz az igaz... vesszen az orbán geci.... legalizáljuk a füvet! :P
süti beállítások módosítása