2012. október 15. 00:12 - Egyetemes Gonosz

Breaking News

Új háziállattartási törvény

Új törvénytervezetről lehet olvasni a Nemzeti Fejesztési Minisztérium weboldalán. A kormányzat által sürgetett csomag az elemzők szerint átláthatóbb állattartást, csökkenő állateledel árakat és az állatkínzás visszaszorulását eredményezi.
A több stádiumú tervezet első lépcsőfoka a digitális nyomkövető és felügyelő mikrochipek háziállatokba történő kötelező jellegű beültetése, melyet az álaltorvosi rendelőben végeznek el, a gazdát terhelő díj ellenében. Az összeg kutyák és macskák és ennél nagyobb testű állatok esetén tízezer Forint lesz, rágcsálók, madarak, hüllők és egyéb kedvencek esetén ötezres költség várható. A beültetett nyomkövetők GPS segítségével mindig képesek lesznek viselőjük helyének pontos azonosítására, így könnyebben fellelhetővé válnak az elkóborolt, ellopott jószágok. A műholdas helyzetmeghatározáson kívül egy életjel-detektor is helyet kap az apró szerkezetekben, mely képes megállapítani a hormonszint alapján egy esetleges vemhességet, előjelez betegségeket és kimúlás esetén értesíti a legközelebbi begyűjtő egységeket, melyek elszállítási illeték ellenében megszabadítják a gyászoló gazdákat kedvencük tetemétől. Ezt az anyagi vonzat a dög súlyától függően kerül megállapításra, összege jelenleg nem ismert. Külön szolgáltatásként leolvasó berendezést igényelhet hozzá a tulajdonos, mellyel nyomonkövetheti állata egészségi állapotát.
Ezek az újítások a minisztérium szerint jobb ellátást biztosítanak az állatoknak, a tetemek elszállítása pedig járványügyi szempontból előnyös. A begyűjtött testeket fehérjefeldolgozókba szállítják, ahol állateledel készül belőlük, így az újrahasznosított alapanyagot tartalmazó termékek ára csökkenhet. A chipek beültetése kötelező lesz, aki képtelen megfizetni, állatát elaltatják és az előbb részletezett módon kezelik tovább.  Az eltávolítás szabálysértési eljárát, illetve szintúgy exterminálást von maga után. A halott kedvencek begyűjtés előli elrejtése közegészségügyi bírságot eredményez.
A szükséges infrastruktúra kiépítése már az év végén megkezdődik, az állatorvosi rendelők felkészítése után valószínűleg jövő tavasszal teszik kötelezővé a beültetéseket. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfaszreplikator.blog.hu/api/trackback/id/tr506089927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haloventime 2012.11.10. 18:24:18

De nekem aranyhalam van. Most mit csináljak? Ahhoz milyen nyomkövető kell?

Zöld szerkesztő 2012.11.10. 19:09:32

Amennyiben a hal nem haladja meg az 500 gramm testtömeget, mentesül a szabályozás alól.:D

haloventime 2012.11.10. 19:40:41

Huh, szerencse! Már kezdtem aggódni a guppiivadékaink miatt!

Zöld szerkesztő 2012.11.10. 22:33:04

Idővel a nanotechnológia térhódításával elérkezetté válik majd a pillanat, amikor minden állat részesülhet a nyomon követés kiváltságából, így előbb-utóbb kénytelen leszel állatorvossal megnézetni az akváriumot. :D
süti beállítások módosítása