2015. június 22. 22:11 - Egyetemes Gonosz

Sertést hizlaltak a kollégiumban

Rendőrségi értesülések szerint a pécsi Jakabhegyi Kollégium egyik szobájában különös tevékenységek folytak egy ideje. A kiszivárgott hírek szerint egy elszabadult, dühös disznó tartja rettegésben az egyik emeletet, melyet emiatt le kellett zárni.

A történet még 2014 őszén kezdődött, amikor a hallgatók az őszi félév kezdetekor beköltöztek a létesítménybe. Feltehetően ekkor csempésztek be a 222-es blokk egyik, használaton kívüli szobájába egy Orbán-hízó fajtájú malacot, mivel a kezdeti időszakban az egyéni belépőkártyák elkészültéig gyakorlatilag ellenőrizhetetlen a ki-be áramló embertömeg. a több éve ott lakó fiatalok rendelkeztek a használaton kívüli szoba pótkulcsával, így ott helyezték el a jószágot, melyet módszeresen nevelni kezdtek.

Főleg az összegyűlt ételmaradékkal etették, alkalmanként táplálékát becsempészett sertéstáppal, növényzettel, illetve elhullott állatok tetemeivel is kiegészítették. Gyakran előfordult, hogy a tivornyáikon megmaradt alkoholt is megitatták vele. Intelligens jószág lévén mindig ugyanarra az ágyra piszkított, így rendszeresen cserélték a szobában található ágyneműket, a mosodába hordva azokat megtisztítani. A keletkezett folyékony és szilárd salakanyagtól a toaletten keresztül szabadultak meg. ablakát rendszerint nyitva tartották, így elenyésző volt a szagártalom, melynek csökkentése érdekében a blokkban található elszívó berendezéseket folyamatosan üzemeltették. Ez utóbbi furcsaságon kívül semmit nem észlelt a biztonsági személyzet a különleges lakó jelenlétéből, rendkívül csendes állat volt. A folyamatos hangoskodás és bulizás miatt kialakult jellegzetes, penetráns alkoholszag miatt észrevehetetlen volt az alkalmanként terjengő kellemes, visszafogott sertéstrágyaillat.

A problémák a tavaszi félév vége felé kezdtek körvonalazódni először, amikor a hízó már tekintélyes méretűre és súlyúra gyarapodott, a szoba alatt lakók rendszeresen panaszkodtak hangos dübörgésről, és gusztustalan hangokról, böfögésekről. Az addigra megsokszorozódott táplálékigény kielégítése nagy feladatot rótt a jószág gazdáira, akik emiatt a környéken nagy számban megtalálható hajléktalanok elpusztításával jutottak a kellő mennyiségű húshoz. Eddigre ugyanis olyannyira rászoktatták disznójukat erre, hogy a húson kívül más táplálékot nem volt hajlandó elfogyasztani. A vizsgaidőszakban a megfogyatkozó italozások miatt még inkább észlelhető volt a potyautas jelenléte a fedélzeten, így az egyik portás, Géza, saját kezűleg óhajtott megbizonyosodni az inkriminált szoba valós tartalmát illetően.

A vészhelyzet ekkor alakult ki, ugyanis Géza a lakók jelenléte nélkül szerette volna megvizsgálni a körülményeket, így egy szombati napon nyitott be a szobába. A meglepett, és feltehetőleg éhes disznó a számára teljesen idegen emberre záros határidőn belül rátámadt, majd holttestét elfogyasztotta. Ezután a nyitott ajtókon keresztül a folyosóra jutott, ahol további kollégisták halálát okozva kezdett tombolásba. Hamar megtanulta a kilincs használatát, így egyesével végigjárta a szobákat élelem után kutatva. A szinte üres kollégiumban túlélők nélkül senki nem vethetett véget a garázdálkodásnak. A vasárnap délután apránként érkező hallgatók először a portás hiányára lettek figyelmesek, majd véres látvány fogadta őket a folyosókon, ám néhányuk szintén képtelennek bizonyult elmenekülni. Legalább húsz ember halt meg, mire valaki értesíteni tudta a rendőrséget, melyek kiérkezvén az egyik emeletre terelték az agresszív élőlényt, majd lezárták azt, hogy ne tudjon kijutni onnét.

A jelenlegi információk szerint speciálisan képzett vadállatbefogók érkezését várják, hogy elszállítása után élve vizsgálhassák meg a legalább nyolc mázsás állatot. A sertés gazdái ellen a kollégiumi bizottság fegyelmi vizsgálatot indított engedélyezetlen háziállattartás miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfaszreplikator.blog.hu/api/trackback/id/tr437565928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása