2012. szeptember 17. 23:01 - Egyetemes Gonosz

Breaking News

Besoroznák katonának a kerekesszékeseket

Uniós nyomásra egyre több helyen nyernek teret a fogyatékkal élők a mindennapokban. Hamarosan a katonaság is alkalmazhatja őket hazánkban, ha elfogadásra kerül a Honvédelmi Minisztérium ezt szorgalmazó javaslata. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter közleményében kitért arra, hogy amennyiben tervezetük sikerrel jár, a későbbiekben a mozgáskorlátozott katonák integráns részét fogják képezni a magyar honvédelemnek, külön ezredet alakítanak ki számukra. Nem egyszerű besorozás lesz ez, a jövőben teljeskörő fejlesztési program épül az új emberalapanyag köré, természetesen hazai munkahelyek teremtése mellett.
A tervek közt szerepel első ízben egy önjáró lánctalpas platform kifejlesztése, ami a kerekeszékeket lesz hivatott leváltani az új bakák alatt. A berendezés nem csupán egy helyváltoztató eszköz lesz, teljes tetspáncélt fog tartalmazni, több különféle fegyverrel felszerelhető lesz, többek között gépágyúval, lángszóróval, gránátvetővel, füstgránáttal. A szerkezet teljeskörű védelemt nyújt majd pilótája számára, egyfajta egyszemélyes tank lesz. Vezetje külön képernyőn kap információkat a harctéri eseményekrő, a felszerelés része lesz a GPS és radar és éjjellátó berendezés is, a fegyverek használatát automata célzórendszer teszi könnyebé. A későbbiekben tovább kísérleteznek a technológiával, terveznek csupaszított, ultrakönnyű kivitelű példányokt is, melyekben a katonát a rendszer részévé teszik. Az esetleg még meglévő lábakat amputálják a súlymegtakarítás érdekében. Megjelennek a végtagimplantátumok, a béna  kezek helyére sorozatlövők és lángszórók kerülnek, a páncélzat elhagyásával a mozgékonyság megnő. Tömegoszlatási és gyors bevetési feladatokra a terv ideálisnak ígérkezik. A legvégső újítás a teljes gépi asszimiláció lesz, mely során az illető megszűnik önálló emberi lény lenni, teljes egészében az őt körülvevő gépezethez kapcsolják, szerveit és testrészeit elektronikus alkatrészekkel helyettesítik a jobb hatékonyság érdekében. Az így létrehozott szuperkatonák kivételes ellenállóképességgel és erővel rendelkeznek majd, kiemelkedő célzási pontosságuk félig gép mivoltuk ellenére önálló gondolkodásuk félelmetes harceszközzé teheti őket a jövő csataterein. A legmerészebb elképzelések úszó, víz alá merülő és repülő változatot is vizionálnak.
A minisztérium szerint pár évtizeden belül a világ élvonalába fog tartozni a honvédség az alkalmazott fegyverek fejlettsége tekintetében, siker esetén a licenszet más országoknak is eladnák. Kezdetben kiemelten magas fizetéssel ösztönzik a jelentkezőket, így a remények szerint biztosítva lenne a megfelelő nyersanyagellátás, későbbiekben a kísérletek és tesztek lezárulta után siker esetén kötelezővé tennék a rokkantaknak a szolgálatot. Orbán Viktor is állást foglalt a kezdeményezésről értesülvén, szerinte a fogyatékosoknak is ki kell venniük a részüket az ország gördülékeny működéséből, kompenzálniuk kell, hogy eddig csupán terhet jelentettek az egészséges emberek számára, itt az alkalom, hogy végre tegyenek valami hasznosat ők is. A miniszterelnők hozzátette, hogy a későbbiekben az egészségesebb hajléktalanok programba bevonása is napirendre kerül. Az indítvány megszavazása esetén legkorábban jövő tavasszal kezdődnek az első toborzások.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfaszreplikator.blog.hu/api/trackback/id/tr566089933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kék szerkesztő 2012.10.01. 21:41:25

Level 80-as paladin proginfós hikomatok előnyben!
süti beállítások módosítása